Europa betaalt mee!

ESF subsidie voor duurzame inzetbaarheid van mensen.

Ook dit najaar gaat een nieuwe aanvraagronde van start van een ESF subsidie programma dat zich richt zich op de inzetbaarheid van mensen.

Mensen langer inzetbaar houden. De inzet van mensen versterken waarmee zij gemotiveerd meewerken aan hun eigen mobiliteit en flexibiliteit.

Bedrijven en instellingen kunnen hiervoor een ESF subsidie aanvragen. Onderwerpen en thema’s waarop gesubsidieerd advies kan worden ingehuurd zijn o.a.

Symion heeft voor bovengenoemde onderwerpen programma’s, scans en online modules ontwikkeld waar u nu voordelig gebruik van kunt maken.

Maximaal worden 50 % van de advieskosten vergoed door het ESF programma, dus het is zeer de moeite waard.

Symion is er klaar voor

Symion is klaar voor de volgende ronde in projecten die in aanmerking komen voor de ESF subsidie op duurzame inzetbaarheid. Inmiddels heeft de staatsecretaris in de Staatscourant meegedeeld dat de regeling er komt in het najaar 2016.

We zijn er klaar voor in meerdere opzichten:

  • We volgen de regeling op de voet en al het nieuws dat daarover wordt vermeld
  • We denken nu al met onze opdrachtgevers na over projecten die binnen de regeling kunnen vallen. We stellen offertes op, die te zijner tijd met de aanvraag ingediend kunnen worden.
  • Onze backoffice staat klaar om bedrijven, die een aanvraag willen doen daarbij te ondersteunen.
  • Zoals ook in eerdere projecten werd vereist, dient het werk binnen de projecten uitgevoerd te worden door consultants die aantoonbaar vergelijke projecten hebben gedaan. Bij Symion zijn consultants met die aantoonbare ervaring en referenties aangesloten.

Waarom kunt u maar beter op tijd zijn

Het is zaak om klaar te staan om aan de nieuwe regeling mee te kunnen doen omdat er, blijkend uit eerdere rondes, vaak meer aangevraagd dan gehonoreerd kan worden. Er wordt gekeken naar de toetsingscriteria maar zeker geldt ook: ‘wie het eerste komt die het eerst maalt’.

We hebben ervaren dat het aanvragen van de subsidie niet heel veel werk is maar wel moet je je goed inlezen in de criteria en je ook bewust zijn van de consequenties: opvolging, uren registratie en onderbouwing van het uitgevoerde werk om de subsidie uitbetaald te krijgen.  Symion heeft in de afgelopen jaren diverse aanvragen van projecten voor opdrachtgevers ingediend, die allen gehonoreerd zijn.

U wordt er beter van

U bent er bij gebaat wanneer medewerkers duurzaam inzetbaar zijn. Soms vraagt dat wel enige inspanning om dat te realiseren. Wilt u weten wat u kunt doen en op welke wijze Europa u hierbij ondersteunt, maak vrijblijvend een afspraak met ons.

Wilt u weten wat voor de mogelijkheden zijn voor een bijdrage uit Europa en wilt u met ons een gesprek over wat Symion daarbij voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Symion,
Alex Janssen
Gerke van Zalk