Job Crafting

Schud je eigen baan op!

Iedereen heeft bijzondere talenten en kwaliteiten. Deze goed kunnen gebruiken en daarmee verder ontwikkelen draagt enorm bij aan motivatie en zingeving. Het is dan wel van belang dat je een functie hebt waarin je die kwaliteiten precies kunt toepassen. Helaas gaat het daar vaak mis. Functies passen vrijwel nooit voor 100% op iemands competenties. Dat leidt tot verlies aan twee kanten. De betreffende persoon kan bijzondere talenten niet gebruiken en bepaalde taken worden uitgevoerd door iemand die niet maximaal gekwalificeerd is. Een klein beetje afwijken is nog niet zo erg, maar wanneer dat veel wordt en het duurt ook nog eens lang, dan gaat dat ten koste van de motivatie. Dan ontstaat er een energielek. Er is sprake van verspilling.

Met job-crafting kun je dit voorkomen. Even een korte uitleg. Vaak bestaat een functie uit allerlei verschillende taken. In de loop der tijd zijn er van de oorspronkelijke functie waarop je bent aangenomen taken afgegaan en anderen bijgekomen. De functie verandert voortdurend. Deze veranderingen kunnen tot gevolg hebben dat je steeds meer taken moet doen die je eigenlijk niet kunt, of niet wilt, of allebei. Het kan ook zijn dat er taken zijn bijgekomen die je juist heel goed bevallen. Job-crafting is het proces waarbij je de functie aanpast door taken toe te voegen of er vanaf te halen. De uitkomst hiervan moet zijn dat de functie weer zo goed mogelijk past bij jouw talenten, vaardigheden en competenties. Het gevolg is dat de motivatie en vitaliteit toeneemt. Als medewerker wordt je gelukkiger van je baan en dat straalt af op het resultaat. 

Met soms kleine aanpassingen en een frisse kijk maak ook jij jouw baan weer overzichtelijk en aantrekkelijk! 

Stress, uitval, burn out, het ontbreken van plezier in je werk. Wanneer dit mede wordt veroorzaakt door werkdruk, biedt onze module Job Crafting een effectieve aanpak om zelf aan het werk te gaan met de invulling en indeling van jouw job.

Je zit in een situatie waarin je je soms afvraagt of het niet beter is om iets anders te gaan doen. Een nieuwe omgeving, een nieuwe functie en werk waar je meer voldoening en plezier uit haalt. Die keuze heb je ook gemaakt op het moment dat je in je huidige baan stapte. Mogelijk hebben gewoonte en vanzelfsprekendheid ervoor gezorgd dat je in je huidige baan niet meer bezig bent met nieuwe uitdagingen, dat je niet wordt uitgenodigd na te denken over de invulling van je taken en over het plezier wat je ook in deze baan kunt hebben.

Zelf jouw baan weer leuk maken!

De kennis van Symion en de ervaring waarmee wij mensen helpen weer plezier in het werk te krijgen hebben we in een vriendelijk en doeltreffend online pakket  verpakt. In dit online pakket bieden we jou de mogelijkheid om jouw baan weer leuk te maken. 

Het online pakket om jouw baan op te schudden bestaat uit 9 modules. Iedere week doorloop je één module en na 9 weken kijk je weer met plezier naar je eigen baan.

Een module vraagt gemiddeld 1 uur van je tijd en omdat je  het online gebruikt kun je het doen wanneer je maar wilt. Je krijgt inspirerende opdrachten mee en brengt kleine maar voor jou veel betekende veranderingen in jouw directe werkomgeving aan. Voor sommige dingen moet je met anderen in overleg. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je omgeving gaat lijden wanneer jij bezig bent jouw baan leuker te maken. Wij helpen jou daar graag bij. Door middel van vragen en tips wordt je je er gaandeweg bewust van dat je meer invloed over jouw invulling van het werk hebt dan je denkt. Je hebt tevens de mogelijkheid om online de dialoog met je coach aan te gaan.     

Job Crafting is een effectieve en eenvoudige werkwijze die op ieder gewenst moment gebruikt kan worden.
Mensen die gebruik hebben gemaakt van onze module Job Crafting ervaren inmiddels beduidend meer plezier in hun werk

Indien jij eraan toe bent jouw baan op te schudden en graag zelf aan de gang wilt gaan,  meld je dan hier aan.