Business analist, interim IT manager, recruiter

Fernando Estarippa

contact opnemen met Fernando

Ik ben een ervaren IT Manager met een jarenlange hands-on ervaring in de ICT. Als automatiseerder heb ik me met allerlei bedrijfsprocessen beziggehouden. Van ontwerpen en automatiseren van nieuwe bedrijfsprocessen naar het verbeteren van bestaande processen. Ook heb ik een ruime ervaring met Informatiebeveiliging en Cybersecurity en heb organisaties succesvol geholpen bij hun ISO 27001 certificering.

Ik heb een ruime ervaring met kwaliteitssystemen als Lean, INK, ISO, CMM(i), maar vanuit een bedrijfskundig oogpunt weet ik dat het uiteindelijk gaat om resultaatcontinuïteit en veiligheid.

Mijn aanpak is Luisteren ➜ Analyseren ➜ Waarde toevoegen.
Samen met Symion kunnen we alle verbeteringen aan op zowel procesgebied als op mensgebied.

Over Fernando Estarippa

Coach en begeleiden ICT

Ik heb aan veel mensen leiding gegeven en vind het leuk om IT mensen te coachen en het beste er uit te halen. Ik help graag bedrijven en organisaties met het opstellen en uitwerken van hun strategische plannen op ICT gebied.

De strategische plannen kunnen hierbij variëren van  businessplannen en  afdelingsplannen, maar ook ISO certificering, Business Continuity plannen, Informatiebeveiliging, Cybersecurity beleid.

Effectieve processen

Goede bedrijfsprocessen leiden tot een hogere effectiviteit en efficiëntie en daarmee een hoger rendement en meer plezier in het werk voor de collega’s.

Ik ben analytisch, creatief en een procesdenker en weet mijn ideeën en oplossingen in klare heldere taal te presenteren. Dan is ook gelijk duidelijk hoe het hogere rendement gehaald kan worden.

  • Inrichten, automatiseren en verbeteren van uw (HR) bedrijfsprocessen.
  • Bedrijfsprocessen beter aan laten sluiten bij uw organisatie
  • ICT processen voorbereiden op de toekomst (bijv. Clouddiensten, Cyber security e.d.)

Functies, formatie en functiewaardering

Voor een aantal organisaties onderhoud ik het functiehuis en zorg voor de weging van de functies middels FWG3.0.

Specialisatie van Fernando Estarippa

Ik werk graag als:

  • Business analist
  • Interim ICT Manager
  • Coach
  • Organisatieadviseur
  • Recruiter
  • Opleidingsadviseur

Achtergrond van Fernando Estarippa

Ik heb een technische en bedrijfskundige achtergrond en heb een grote verscheidenheid aan functies vervuld bij kleine, middelgrote en zeer grote organisaties. Hierbij heb ik rollen gehad als (Interim) ICT Manager, IT specialist, Projectleider, Opleidingsadviseur, Organisatieadviseur en Recruiter (in combinatie met het opzetten van het Werving en Selectie proces).

Kernwoorden: organisatieadvies, opleidingsadvies, werving en selectie, functiewaardering, recruiter, recruitment, outplacement, functiebeschrijvingen, personeelshandboek, Vakprofiel, bedrijfsprocessen, proces, functie, FWG, CMMi, People-CMM, INK, ISO, kwaliteitssystemen, website, webdesign, website ontwerp.

Laten we in contact komen!

Laten we in contact komen!