hr consultant, coach

Alberto Tiehuis

contact opnemen met Alberto

Ontwikkel, leer en groei

Onze blik op Coaching, Vitaliteit, Leiderschap, Coaching en wat dit zou moeten zijn. Samen met mijn collega’s help ik mensen én organisaties met persoonsgerichte en op de organisatie afgestemde trajecten.

Ik ben er voor leiders, ondernemers en iedereen die actief met zijn/haar ontwikkeling bezig is.

Over Alberto Tiehuis

Ik ben personeelsman pur sang met jarenlange ervaring met HR, zowel in uitvoering als in management. Vanuit de overtuiging dat een goed personeelsbeleid leidt tot een optimaal organisatieresultaat, ben ik werkzaam geweest in meerdere profit-organisaties, waar ik altijd deel heb uitgemaakt van managementteams.

Gedurende mijn dienstverbanden van meer dan 30 jaar, heb ik te maken gehad met alle voorkomende HR-thema’s. Ik ben o.a. verantwoordelijk geweest voor de beleidsbepaling en uitvoering met betrekking tot instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Dit betrof o.a. het opzetten van HR-beleid, opleidingsbeleid, het ontwikkelen van HR-instrumenten, Management Development, coachen van leidinggevenden, etc..

Mijn klanten omschrijven mij als integer, bruggenbouwer, teamplayer, pragmatisch, hands-on, resultaatgericht, vasthoudend, creatief en gedreven.

Specialisatie van Alberto Tiehuis

Mijn kernkwaliteit is dat ik HR-beleid in een organisatie via een gerichte aanpak op het gewenste niveau kan brengen. Vervolgens kan ik dit, eventueel als Interim HR Manager, effectief (laten) uitvoeren, e.e.a. in afstemming met de Directie, c.q. het Managementteam.

Als zelfstandige heb ik meerdere HR-projecten uitgevoerd, o.a. het opzetten, c.q. updaten van functiebeschrijvingen en -waarderingssystemen bij diverse bedrijven in de metaalindustrie (Grootmetaal, Kleinmetaal).

Sinds 2005 ben ik gecertificeerd Personal Coach. Als gecertificeerd Personal Coach, inclusief NOBCO-registratie, heb ik uitgebreide ervaring met het coachen van diverse functionarissen. Het biedt de organisatie grote voordelen wanneer een werknemer met een hulpvraag op zakelijk of privé-gebied in een aantal sessies weer op weg wordt geholpen. Als coach heb ik veel mensen begeleid in hun streven weer, c.q. meer perspectief te zien in hun (werk)situatie. En als loopbaancoach heb ik diverse mensen kunnen coachen naar een betere positie op de arbeidsmarkt. Mijn aanpak is concreet, realistisch, effectief en resultaatgericht. Ik maak gebruik van gevalideerde coachingsmodellen zoals bv. het GROEI-model.

Achtergrond van Alberto Tiehuis

Door mijn ruime ervaring in alle aspecten van Human Resources Management kan ik een organisatie op veel HR-terreinen van dienst zijn. Bijvoorbeeld voor een tijdelijke ondersteuning in projectverband om binnen korte tijd een HR onderwerp weer up-to-date te maken. Maar ook op interim-basis om wat langer ondersteuning te geven om de operationele zaken op orde te houden, of desgewenst om het HR-beleid gelijktijdig op een hoger plan te brengen.

Gevolgde opleidingen: HBO Personeel & Arbeid, Post HBO Personal Coaching, diverse managementgerichte cursussen.
Ik ben als Lid van de Raad van Toezicht van Fast Forward (Saxion Hogeschool) jarenlang betrokken geweest bij het behouden van talentvolle afstudeerders voor het bedrijfsleven in Twente en Gelderland.

Laten we in contact komen!

Laten we in contact komen!