Zomer Ontmoetingen

Symion organiseert deze zomer vier bijzondere bijeenkomsten voor ’thuisblijvers’. Gedurende de vakantieperiode zijn er altijd mensen die niet op vakantie kunnen of mogen. Zij moeten de ’tent draaiende houden’, ook als de druk even van de ketel is. In veel organisaties gaat het tempo immers een stukje naar beneden. Sommigen gaan helemaal dicht, zoals in het onderwijs of in de bouw. Voor degenen die niet weg gaan is het een beetje vreemd. Je moet wel werken, maar de klant is op vakantie. Er is minder te doen. Of je heb het juist razend druk, omdat de helft van je collega’s weg is!

Collega’s en anderen om je heen die weer terugkeren van een vroege vakantie hebben mooie verhalen. Zij zijn weer uitgerust, opgeladen en starten weer op met frisse moed. Soms met nieuwe voornemens. Die hebben we niet alleen met oud en nieuw, maar ook tijdens een vakantie heb je even tijd om rustig terug te blikken. Soms ontdekken mensen dat ze zich zelf voorbij rennen, of dat ze misschien toch eens een switch moeten maken, of die studie beginnen. Vakantietijd is niet alleen een tijd om uit te rusten en even uit de sleur van het werk te komen. Het is ook een tijd van reflectie en bezinnen.

Juist dat is wat we met de Zomer Ontmoetingen beogen. Ook wanneer je niet op vakantie gaat (of al geweest bent, of pas later gaat) is het verstandig even afstand te nemen. Juist dan zie je alles in nieuw/ander perspectief. Dat levert nieuwe inzichten op die je kunnen helpen bij het maken van belangrijke keuzes.

Tijdens onze Zomer Ontmoetingen gaan we de vakantie een beetje nabootsen. We willen de deelnemers een zelfde ervaring geven als degenen die echt op reis gaan. Er even uit, niets moet, onbekende mensen ontmoeten, bijzondere gesprekken voeren en onder de indruk raken van een mooie, bijzondere, vreemde beleving. Je maakt als het ware een mentale excursie naar onbekend terrein waar nieuwe indrukken je kunnen raken, ontroeren, of aan het denken zetten.

Wil je meer weten over deze ‘excursies’ dan kun je hieronder de flyer downloaden. Daarin staan de vier thema’s waarmee we elkaar willen ontmoeten.

[maxbutton id=”4″]