Veroorzaker van mijn eigen drama? Ik?

Ja inderdaad, hoe erg is dat, te weten dat je vervelende dingen jezelf aandoet? Dat overkomt mij en ook jou, maar er is hoop!

Ondernemers of managers die mij vragen om ze te begeleiden hebben nogal eens een groot zelfvertrouwen. Daar hebben ze hun succes immers voor een belangrijk deel aan te danken.

Toch kan dat zelfvertrouwen ook tegen je werken. Door enkel en alleen op je eigen oordeel te vertrouwen ga je voorbij aan de goede krachten in je nabije omgeving. Door daar minder voor open te staan, mis je  kansen en mogelijkheden  met als gevolg dat je vanuit jouw “wijsheid” anderen het verwijt kunt maken dat ze ook nooit eens met goede ideeën komen.

Geloof me, ik heb daar als ervaren Business coach ook last van. Met een te laag zelfvertrouwen kan ik mijn vak echt niet doen. Maar mijn zelfreflectief vermogen  helpt me om mezelf steeds de maat te nemen. Soms doet reflectie pijn, maar ik blijf het doen omdat het helpt.

Ik heb reflecteren met hulp van anderen moeten leren om blijvend succesvol te zijn. Het helpt me om mijn doelen te bereiken en daar doe ik het graag voor. Vooral omdat ik heb ondervonden dat het werkt.

Dat je zelf de veroorzaker bent van je eigen drama is wellicht wat confronterend. Maar er is hoop  en dat begint met zelfbewustzijn.

Bel me eens als je dit herkent en hierover  van gedachten wilt wisselen.

Alex Janssen, Symionaut