Subsidie aanvragen? Loont dat?

subsidie

Dat is een vraag die vaak wordt gesteld. De praktijk laat zien dat het aanvragen in veel situaties wel degelijk profijt oplevert voor bedrijven en organisaties.
Als u wilt dat de overheid meebetaalt om uw organisatie te versterken en te stimuleren dat uw medewerkers goed inzetbaar zijn en blijven, lees dan verder.

Duurzame inzetbaarheid

Uw bedrijf is gebaat bij flexibiliteit, brede inzetbaarheid van medewerkers en bij een goede mobiliteit van mensen. Mensen mogen langer werken dan ooit en we willen graag dat ze het tot op het laatst goed doen. Goed in de zin dat ze het leuk vinden maar ook dat uw bedrijf er goed bij gedijt. Dat gaat niet vanzelf, mensen die hun baan al wat langer hebben, raken nogal eens “sleets”, maar ook mensen die in de richting van hun pensioen gaan worden om welke reden dan ook minder productief. Dat is niet alleen jammer,  het is ook onnodig. Er valt namelijk veel aan te doen om te zorgen dat mensen employable (duurzaam inzetbaar) blijven.

Te denken valt aan het uitvoeren of opzetten van

  • een bedrijfs- of organisatie scan
  • periodiek onderzoek naar duurzame inzetbaarheid van medewerkers
  • het bevorderen van gezond en veilig werken
  • een leercultuur voor medewerkers ontwikkelen
  • Een beter organisatie van het werk
  • Het bevorderen van interne en externe mobiliteit
  • Het opzetten van een flexibele werkcultuur
  • Het geven van aandacht aan actief arbeidstijden management

Laten dit nu precies de onderwerpen zijn van een ESF subsidie waarvoor u zich vanaf 19 oktober 2015 gedurende aan maand kunt aanmelden. Er is geen onbeperkt budget  dus u kunt er maar het beste op tijd bij zijn.

Onze ervaring

Symion richt zich op het bevorderen van duurzame inzet en heeft de laatste jaren meerdere opdrachten uitgevoerd, waarbij 50% van de advieskosten gesubsidieerd werden. We hebben voor  deze bedrijven zonder uitzondering ook de subsidie aanvraag verzorgd.
Als u erover denkt uw organisatie te versterken en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te bevorderen, dan is dit het moment. Jammer om die kans voorbij te laten gaan, temeer daar de aanvraag mede door onze hulp minder voor u om het lijf heeft dan u wellicht zou denken.

Ons aanbod

Wij maken graag een vrijblijvende afspraak met u om te verkennen op welke manier u duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers kunt bevorderen. Meteen kijken we naar de subsidieerbaarheid van die plannen. Als gezegd is de kans groot dat “Europa” 50% van de investering subsidieert.

Als u daar het goede gevoel bij heeft werken we die plannen uit in een offerte, die de basis vormt bij de subsidie aanvraag. U dient de aanvraag voor de subsidie zelf te doen, maar we ondersteunen u daar volledig bij.

Kort en goed

Bel 055-3031430 of mail naar info@symion.nl of vul onderstaand uw gegevens in.

We maken dan een afspraak met u.

Alex Janssen
Managing partner / business coach

Omdat mensen het verdienen