Praktijkvoorbeeld werving accountmanagers

Voor Interflon Holland BV hebben we onlangs een succesvolle werving Accountmanagers Buitendienst gedaan. Mogelijk is de methode ook geschikt voor uw bedrijf.

 

Interflon

Interflon is wereldwijd meer dan 37 jaar actief op het gebied van het verlagen van onderhoudskosten en energieverbruik met behulp van smeermiddelen die de wrijving sterker verlagen dan gewone petrochemische smeerstoffen. Interflon smeermiddelen worden ontwikkeld en gemaakt in Roosendaal, in Nederland. Er werken meer dan 300 technische adviseurs in 52 landen.

Voor dochter Interflon Holland BV hebben we, succesvol, voor verschillende Nederlandse regio’s de Accountmanagers Buitendienst (Technisch adviseurs) geworven.

Aanpak

Werven begint natuurlijk met het zoeken en benaderen van potentiele kandidaten en dat hebben we gedaan middels gericht adverteren maar zeker ook

door het inzetten van sociale media en ons eigen netwerk van leden en businesspartners van de Symion Coöperatie.

De wervingsopdrachten zijn op basis van gegarandeerd resultaat aangenomen en niet op niet op no-cure, no-pay basis. Dit betekent dat we vooraf de haalbaarheid hebben onderzocht en op basis daarvan een aanbieding hebben gedaan aan Interflon Holland BV.

Monitoren

De aanpak onderscheid zich ook door het nauw betrekken van Interflon bij onze activiteiten. Natuurlijk rapporteren w

e met regelmaat over de voortgang, de kandidaten en de ervaringen, maar ook heeft Interflon online toegang in ons ATS-systeem Cats. Cats is ons backoffice pakket waar we de hele administratie rond de vacatures en kandidaten registreren. Interflon heeft middels een speciale online koppeling toegang tot informatie over alle kandidaten die gereageerd hebben. Ook heeft Interflon inzicht in de status van de kandidaten in de procedure (zoals Kwalificatie, Interview, cv-onderzoek, Afgewezen, Doorgestuurd, etc.).

Interflon Holland BV kan hiermee monitoren wat we voor hen doen en ze hebben te allen tijde (24/7) toegang tot de CV’s, de motivatie en andere persoonlijke informatie van de kandidaten. Deze extra service wordt door Interflon als een belangrijke toegevoegde waarde ervaren.

We hopen in de toekomst nog meer wervingsopdrachten voor Interflon te kunnen uitvoeren.

Ook voor u?

Heeft uw bedrijf ook (moeilijk vervulbare) vacatures? Met onze methode lukt het vrijwel altijd succesvolle kandidaten te vinden en te selecteren.

 

Fernando Estarippa, Recruiter en Organisatieadviseur en Lid-Eigenaar Symion Coöperatie