Kan mijn werk leuker?

job crafting

Herkenning?

Onlangs hoorde ik op TV dat veel mensen hun werk niet meer leuk vinden en eigenlijk wel wat anders zouden willen doen. Het onderwerp kreeg juist nu media aandacht omdat voor veel mensen hun welverdiende vakantie er weer op zit. Men stelde dat velen juist in de vakantie periode tot het besef komen dat ze hun werk eigenlijk niet zo leuk meer vinden.

Hoe komt het?

Op het moment dat je bent aangenomen in je nieuwe baan is de kans groot dat je dat ook even, in welke vorm dan ook hebt gevierd. Ik ken niemand die niet even in feeststemming was toen hij of zij de laatste baan kreeg. Sommigen vieren dat goede nieuws al dan niet met partner of goede vrienden letterlijk met een lekker etentje of een mooi glas wijn. En mogelijk heb jij ook wel in euforie je hele netwerk laten weten dat jij een fantastische nieuw baan hebt aangenomen.

Maar dan! Wat gebeurt er dan gaandeweg dat zoveel mensen op termijn hun baan niet meer leuk vinden? Natuurlijk zijn daar meerdere redenen voor aan te geven, maar ik geloof dat hoofdoorzaken gevonden worden in thema’s als: het nieuwe is eraf, mijn baas begrijpt me niet, ik heb geen leuke band meer met mijn collega’s, ik mis de uitdaging, ik wil wel eens wat anders maar weet niet goed wat. De kans is groot dat gewoonte, vanzelfsprekendheid en sleur bezit van je hebben genomen.

Wat moet je daar nu mee?

Je kunt gaan solliciteren, maar ik snap best dat dat een grote stap is. In mijn ogen is dat meestal onnodig of misschien wel geheel niet de juiste keuze. Want hoe zal het in een nieuwe baan verlopen?
Het roer omgooien is ook een optie maar vaak ook wel de aller moeilijkste weg. Dat blijkt wel uit TV series als “Ik vertrek”. Je ziet dan vooral hoe het mis kan gaan en eens te meer de volgende teleurstelling om de hoek ligt.

Ik ga er vanuit dat jij die baan ooit gekregen hebt omdat je er goed in was of bent. Je hebt indertijd fors geïnvesteerd om kennis met de mensen en het bedrijf en eventueel met klanten te maken. Gaandeweg is het werken voor een deel automatisme geworden en als je eerlijk bent mis je voor een deel ook het nut en de noodzaak van de grote veranderingen die spelen bij jouw werkgever. Langzamerhand vervreemd je zodoende van je eigen werk, vaak zonder dat je het zelf door hebt. Tot de tijd dat je heerlijk van je welverdiende vakantie geniet en eens over het leven en jouw werk op een andere manier aan het denken slaat.

Even een klein vergelijk: Relaties die wat sleets raken hoeven niet perse tot scheiding te leiden. Het is zaak dat je de weg vindt om jullie relatie weer wat spannender te maken. Dat zou je ook eigenlijk in het werk moeten kunnen doen: het weer een beetje spannend maken. Ik realiseer me goed dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is, onder andere omdat daar meerdere partijen en belangen bij aan de orde zijn.

Onze overtuiging: Het kan anders, het kan leuker in je huidige baan!

Schud jouw baan xelf op!

Met soms kleine aanpassingen en een frisse kijk maak ook jij jouw baan weer leuk!

Onze kennis en ervaring waarmee wij mensen helpen weer plezier in het werk te krijgen hebben we in een vriendelijk en doeltreffend online pakket verpakt.

Het online pakket om jouw baan op te schudden bestaat uit 9 modules. Iedere week doorloop je één module en gaandeweg werk je weer met veel plezier.

Een module vraagt gemiddeld 1 uur van je tijd en omdat je  het online gebruikt kun je het doen wanneer je maar wilt. Je krijgt inspirerende opdrachten mee en brengt kleine maar voor jou veelbetekenende veranderingen in jouw directe werkomgeving aan. Voor sommige dingen moet je met anderen in overleg. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je omgeving gaat lijden wanneer jij bezig bent jouw baan leuker te maken.

Wij helpen jou graag bij het opschudden van jouw baan. Deels door het geven van tips, maar ook door als jij dat wilt online de dialoog met je coach aan te gaan.

Indien jij eraan toe bent jouw baan op te schudden en graag zelf aan de gang wilt gaan,  meld je dan hieronder aan en vraag naar jouw mogelijkheden. Of bel met 055 – 303 1430

[inbound_forms id=”2298″ name=”Algemeen contactformulier”]

Alex Janssen,  Business coach

 

Symion, Omdat mensen het verdienen.