Erkennen van talent werkt

[vc_row padding_top_multiplier=”4x” padding_bottom_multiplier=”4x”][vc_column width=”5/12″][movedo_slogan title=”De juiste persoon, op de juiste plek.” heading_tag=”h3″ text_style=”leader-text” animation=”grve-fade-in-left” button_text=”” button2_text=””]Het is de ultieme uitdaging van veel bedrijven. Zeker als de factor kennis & motivatie van de medewerkers belangrijk is in het werkproces. Een restaurant kan nog zulke mooie gerechten serveren, als de manier van opdienen niet gastvrij is, dan kom je als klant niet graag meer terug. Ook in een organisatie die aan de zakelijke markt levert, is klantgerichtheid tegenwoordig key in het succes van de onderneming.[/movedo_slogan][/vc_column][vc_column width=”7/12″ css=”.vc_custom_1509011271083{padding-left: 9% !important;background-image: url(https://greatives.eu/themes/movedo/movedo-construction/wp-content/uploads/sites/4/2017/10/movedo-construction-bullets-03.jpg?id=45) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][movedo_single_image image_mode=”medium_large” image=”8669″ image_full_column=”yes” animation=”grve-zoom-in”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][movedo_single_image image=”8667″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][movedo_slogan title=”Doet u aan succession planning?” text_style=”leader-text” button_text=”Button” button2_text=”Button”]Hoe houdt u uw personeel gemotiveerd? Wat gebeurt er als uw succesvolle mensen te lang hetzelfde werk doen en hun persoonlijke groei en uitdaging niet meer kunnen vinden in hun huidige functie? Komt u daar, als leidinggevende, pas achter als er een ontslagbrief wordt ingediend, of is het mogelijk om goede mensen te behouden door de stap na de huidige functie voor te bereiden? Grote bedrijven investeren in “succession planning”. Duur woord en toch is de investering hierin gering vergeleken met het zoeken en vinden van nieuwe medewerkers van buiten. De uitdaging zit ‘m in het begrijpen van de ambities van uw goede mensen.[/movedo_slogan][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][movedo_slogan title=”Erkennen van Talent werkt!” text_style=”leader-text” button_text=”Button” button2_text=”Button”]Programma’s op tv en radio en sociale media staan bol van de zoektocht naar talent. Eigenlijk is het een verkapte manier om op zoek te gaan naar geschikte kandidaten voor een (toekomstige) functie. Iedereen heeft, al dan niet zichtbaar, talent. Zichtbaar dat zijn de “cruyffies” onder ons. Mensen die er met kop en schouder bovenuit steken. Zeer herkenbaar, maar dan nog is het de kunst dat talent te laten ontplooien en volledig tot wasdom te laten komen.

Wordt er binnen uw organisatie voldoende doorgevraagd over de intrinsieke motivatie van een kandidaat bij de sollicitatie? Stelt u de ontwikkeling van talent van medewerkers centraal? Dan wordt het bereiken van doelen een stuk vanzelfsprekender.

Op zoek naar ‘verborgen’ talent bij uw medewerkers is een continu proces dat dagelijks plaatsvind? Intensief communiceren over de voortgang zowel in het team als in de organisatie, is noodzakelijk?
Natuurlijk hebben wij u nieuwsgierig gemaakt over dit onderwerp. Heeft u een lang gekoesterde wens om eens over uw persoonlijke ontwikkeling of die van uw organisatie te praten op dit punt. Bel of mail met de Symion Coöperatie. En één van onze professionals zal graag, onder het genot van een heerlijke kop koffie, met u van gedachten wisselen
[/movedo_slogan][/vc_column][vc_column width=”1/2″][movedo_single_image image=”8677″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][movedo_single_image image=”8798″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][movedo_slogan title=”Burn-out, Bore-out” button_text=”Button” button2_text=”Button”]Iedereen is op dit moment actief op zoek naar nieuw personeel. Maar naast instroom, hoeveel focus heeft u op uw huidige mensen? Weet u bijvoorbeeld welke collega’s bijna dreigen uit te vallen? En weten uw mensen zelf dat ze tegen het randje zitten?

Cijfers van TNO geven aan dat 1 op de 7 werknemers in 2017 heeft last van burn-out klachten. En vergeet de bore-out niet. Beide een andere oorzaak, maar de signalen zijn wel hetzelfde. De een zet te veel van zijn of haar talent in, de ander te weinig. Vaak gebeurt dit onbewust, zowel door de organisatie als de medewerker zelf.

Het werkt echt om hier geregeld bij stil te staan en met elkaar hierover in gesprek te gaan. Door mensen op een goede manier vanuit hun talenten in te zetten, voorkomt u dat medewerkers weggaan of gaan uitvallen, uiteindelijk juist weer met meer energie en plezier aan het werk gaan. En vanuit zo’n samenwerking creëert u direct een plek waar nieuwe mensen ook graag willen werken. [/movedo_slogan][/vc_column][/vc_row]