DOM of SLIM

Hoge kwaliteit bereiken en behouden?

Iedere organisatie moet zich voortdurend verbeteren om aan de (toekomstige) eisen van de omgeving te kunnen voldoen. Om concurrerend te blijven op prijs, of kwaliteit. Om te kunnen overleven.

Dat staat ongeveer gelijk aan ‘investeren’. Voortdurend vernieuwen van producten, machines, productiemethodes, processen. 

Maar ook: voortdurend investeren in het ontwikkelen van personeel dat de productie mogelijk maakt. Zij bepalen immers met hun vaardigheden de uiteindelijke kwaliteit van de output. En daarmee van het organisatieresultaat.

 

Plautus

Onze Nederlandse handelsmentaliteit kwam sterk tot uitdrukking in de VOC tijd. Voor het VOC werd een belangrijke uitspraak van een toneelschrijver uit Rome (Plautus, rond 200 v Chr.) het leidende motto: ‘Den cost gaet uyt voor den baet.’ 

Nog steeds is dit een belangrijk bedrijfsmatig principe: je hebt geld nodig om iets te creëren wat meer geld oplevert. Ofwel, investeren als hefboom om winst te maken die groter is dan de ‘schulden’.

Dit kan door eigen vermogen, via funders, of door subsidies. Vooral dat laatste is SLIM.

Afschrijven en investeren

Machines

Wanneer een nieuwe machine, of eender welk productiemiddel wordt aangeschaft, begint direct de afschrijving.

De machine wordt ouder en langzaamaan minder waard. Logisch. Economisch wordt dit afgeschreven in de boekhouding, zodat na zoveel jaar een nieuwe, betere machine kan worden aangeschaft. 

Doorgaan met de oude machine beperkt uiteindelijk een doorontwikkeling naar een hogere kwaliteit.

Personeel

Medewerkers worden gedurende hun aanwezigheid steeds meer waard. Ze groeien door toename in kennis en ervaring. op den duur hebben ze steeds minder toezicht nodig en leveren ze als taakvolwassen medewerker hoge kwaliteit.

De toenemende waarde drukt een organisatie uit in een hogere beloning, als blijk voor de geboden kwaliteitsgroei. Het ‘menselijk kapitaal’ groeit in waarde.

Doorgaan met ervaren medewerkers levert de organisatie hoge kwaliteit.

SLIM omgaan met menselijk kapitaal

Om het menselijk kapitaal maximaal te benutten is het SLIM om in medewerkers te investeren. Zij groeien in hun waarde voor de organisatie. Dat betaalt zich altijd terug in de bedrijfsresultaten.

De Nederlandse overheid vindt het zo belangrijk dat organisaties hun kwaliteit versterken dat zij subsidie beschikbaar stelt voor bedrijfsopleidingen: de SLIM-regeling. Hiermee vergoedt de overheid tot 80 % van alle opleidingskosten.
Het is dus slim om gebruik te maken van de SLIM-regeling.

DOM of SLIM

Je kunt als ondernemer deze mogelijkheid ook negeren. Dat is DOM. Je kiest dan voor Derving van OpleidingsMogelijkheden. 

Gebruik de SLIM-regeling. Wij werken samen met PNO-consultants die experts zijn in het succesvol regelen van deze subsidie. 

Maak een afspraak met een van onze adviseurs en we onderzoeken samen welke mogelijkheden er voor jou(w) bedrijf zijn.

 

Vraag direct een vrijblijvend gesprek aan.

Of neem direct telefonisch contact op met een van onze adviseurs:

Jan Boekestijn  06 44264418
Alex Janssen     06 15063731

Ben je SLIM genoeg om van de SLIM-regeling gebruik te maken?

Voor een beknopt overzicht van de mogelijkheden en voorwaarden van de SLIM regeling kun je hieronder een factsheet downloaden.

Vul je gegevens in en ontvang de informatie per omgaande in je mail.